Het Scharnier in Arnhem door Niels Olivier Architect. beeld Arne Olivier

Transformatie Het Scharnier in Arnhem door Niels Olivier Architect

Net ten Noorden van Arnhem, aan de rand van de Veluwe krijgt "buitenplaats Koningsweg" vorm, een culturele enclave op een voormalig kazerneterrein. In het hart van de enclave bevindt zich het Scharnier, een op het oog kansloos en vervallen complex van militaire barakken dat is omgetoverd tot een comfortabel woonhuis met werkruimte voor een kunstenaarsfamilie.

Projectgegevens

  • Ontwerpbureau

    Niels Olivier Architect

  • Projectarchitect(en)

    Niels Olivier, Robin-Jay King

  • Programma

    woonhuis 380 m2, artist-in-residence appartementen 230 m2, kantoor, werkplaats en projectruimte 520 m2

  • Adviseur constructie

    Janssen Constructie Bouwadvies

  • Adviseur installaties

    Installatie Advies Groep

  • Aannemer

    Aannemersbedrijf van der Heijden BV