nieuws

Musis Sacrum wint Duitse Iconic Award 2018

Architectuur

Musis Sacrum wint Duitse Iconic Award 2018
Bart van Hoek

Musis Sacrum in Arnhem is voor de vierde keer in de prijzen gevallen. Ditmaal heeft het ontwerp van Van Dongen-Koschuch Architects and planners de Duitse Iconic Award 2018 gewonnen in de categorie Innovatieve Architectuur.

Iconic Awards is een onafhankelijke, internationale architectuur- en ontwerpwedstrijd op het gebied van design en bouw die wordt georganiseerd door de German Design Council. De deskundige jury gaat niet alleen op zoek naar de allerbeste architectuurprojecten, maar ook naar unieke interieurdesigns, productontwerpen en dwingende communicatieconcepten. Architectenbureau Van Dongen- Koschuch creëerde een nieuwbouw voor het muziekhuis Musis Sacrum: transparant, slank en minimalistisch. Het ontwerp wint daarmee de prestigieuze Duitse architectuurprijs. De officiële prijsuitreiking zal op 8 oktober plaatsvinden in Pinakothek der Moderne in München, tijdens de Real Estate Trade Fair.

Bart van Hoek

Naast de renovatie van onder meer de Muzenzaal, is het concertgebouw uitgebreid met de Parkzaal. In plaats van nieuwe gebouw aan de oudbouw te plakken heeft Van Dongen-Koschuch ervoor gekozen om de nieuwe zaal los in het park te plaatsen met een glazen gevel. Deze gevel – die Metaglas voor het paviljoen heeft gerealiseerd – bestaat uit een volledig glazen schil rondom de zaal. Aan de zuidzijde van het gebouw, waar het podium van de parkzaal bevindt, is de gevel voorzien van twee schuifdeuren van elk acht meter breed. Het podium kan worden geopend, het orkest draait en openluchtconcert is gerealiseerd.

Bart van Hoek

Prijzenregen

Eerder dit jaar won Musis Sacrum de tweejaarlijkse Heuvelinkprijs voor de beste Arnhemse nieuwbouw 2018, de prijs voor het BNA ‘Beste Gebouw van het Jaar 2018’ in de categorie identiteit en icoonwaarde én NRP Gulden Feniks 2018. Tevens was de nieuwe Parkzaal van Musis genomineerd voor de ARC17 Detail Award en de Betonprijs 2017.

 

 

Reageer op dit artikel