Corona-maatregelen - i29: "we werken al geautomatiseerd"
Restaurant Felix in Amsterdam door i29. Beeld Ewout Huibers

Corona-maatregelen - i29: "we werken al geautomatiseerd"

Door Afke Laarakker - Aankomende vrijdag zou het grote openingsevenement van Felix Meritis in Amsterdam plaatsvinden. Na jaren van verbouwing is het culturele centrum gerenoveerd en af. Helaas is het feestje is uitgesteld en blijven de deuren toch nog even dicht. In een telefoongesprek vertellen Jeroen Dellensen en Jaspar Jansen van i29 welke de invloed de corona-maatregelen verder hebben op de gang van zaken bij het bureau.

Hoe beïnvloeden de corona-maatregelen jullie werkwijze?

Vanochtend hebben we nog een spoedoverleg gehad, verder werkt iedereen nu thuis. We waren gelukkig goed voorbereid. Alles staat in de cloud cloud en iedereen kan van waar dan ook inloggen op de server. We werken altijd al geautomatiseerd. Ook op het bureau hebben we weinig overleggen, maar gebruiken bijvoorbeeld Trello om taken te verdelen en aan elkaar toe te kennen.

Wat merken jullie er van buiten kantoor?

We hebben alle afspraken afgezegd. Ik merk ook dat er zorgen leven, bijvoorbeeld doordat leveranciers bellen om te vragen of bepaalde projecten nog wel doorgaan. Maar zeker grote projecten met soms jaren voorbereidingstijd, worden niet gelijk afgeblazen. Daarnaast hoor ik dat mensen in uitvoerende beroepen gewoon naar de bouwplaats gaan, een keuken timmer je natuurlijk niet thuis af.

Wat verwacht je op langere termijn?

Ik denk at we de gevolgen misschien over twee jaar nog zullen voelen, op onverwachte manieren. Nu is nog niet te overzien welke gaten er vallen in de productieketens.

Denk dat deze periode onze manier van werken blijvend zal veranderen?

Veel bureaus die hier niet op voorbereid zijn zullen waarschijnlijk anders gaan werken. Onze systeembeheerder heeft het nu heel druk. Mensen bellen omdat ze volledig willen digitaliseren, maar daar heb je tijd voor nodig en je moet als bureau ook op ingesteld zijn.

Bekijk vast Restaurant Felix