Nexit ving de boerentypologie van een wagenschuur in een transparante huid van constructief glas. - Beeld Thea van den Heuvel / DAPh

Glazen aanbouw in Arnhem door NEXIT architecten

Door Maartje Henket - In het Sonsbeekpark in Arnhem is onlangs een glazen volume verschenen. Een kleine maar bijzondere aanbouw bij de monumentale boerderij, waarbij de glasplaten in de gevel een constructieve rol spelen en daarmee de transparantie van het gebouw vergroten. Door nauwe samenwerking tussen architect, constructeur en glasleverancier is hier een technische vernieuwing doorgevoerd waarvan andere bouwers en opdrachtgevers met een voorliefde voor transparantie nog profijt kunnen hebben in nieuwbouw, renovatie en herbestemming.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Gemeente Arnhem (bouwkundig opdrachtgever); Brasserie de Booerderij, Arnhem (opdrachtgever interieur)

  • Ontwerpbureau

    NEXIT architecten, Arnhem

  • Projectarchitect(en)

    Addy de Boer

  • Medewerkers

    Joost Boks

  • Plaats

    Arnhem

  • Adviseur constructie

    ABT, Velp

  • Aannemer

    Bouwbedrijf van Middendorp, Wekerom

  • Interieurarchitect

    NEXIT architecten, Arnhem