Paviljoen De Waag

Het paviljoen De Waag is gebouwd voor Buurtvereniging De Waag, een buurt- en speeltuinvereniging die verschillende activiteiten organiseert voor kinderen en ouderen uit de Nieuwmarktbuurt en omstreken in Amsterdam. Een sociaal duurzaam gebouw dat zich door de specifieke vormgeving en het materiaalgebruik op een natuurlijke manier in zijn omgeving voegt: het kinderspeelterrein.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Gemeente Amsterdam i.c.m Speeltuinvereniging De Waag

  • Ontwerpbureau

    Architectenbureau Marlies Rohmer

  • Projectarchitect(en)

    Marlies Rohmer

  • Oplevering

    01-09-2013

  • Programma

    Speeltuingebouw met activiteitenruimte, werkplekken, keuken, opslagruimte, sanitaire voorzieningen.

  • Plaats

    Amsterdam

  • Aanvang bouw

    01-09-2014