Project

Zuiderspoor Parkstad Rotterdam

Geen categorie

Langs de statige en dynamische Laan op zuid en de lommerrijke Parallelweg verrijst Zuiderspoor, het eerste project van Parkstad Rotterdam. Het is een duurzame stedelijke vernieuwing met een aantrekkelijke woonbuurt uitgevoerd in baksteen, door Geurst & Schulze architecten.

Zuiderspoor Parkstad Rotterdam

Aan de Laan op Zuid zijn 227 appartementen en maisonnettes gerealiseerd, verdeeld over vijf woongebouwen met verschillende hoogtes. Dit zorgt voor een dynamisch straatbeeld, het brengt meer licht in de straat en het geeft de mogelijkheid riante hoekappartementen te realiseren. De stadswoningen liggen met de voorkant aan de groene rustige Parallelweg en zijn aan de achterzijde voorzien van een riante tuin. Ze bestaan uit twee of drie woonlagen en zijn via diverse uitbreidings- en indelingsmogelijkheden aan de individuele wensen van bewoners aan te passen. De variatie in hoogtes zorgt voor een levendig straatbeeld.

Baksteenexpressie

Het ontwerp van Geurst & Schulze architecten is geïnspireerd op de Hollandse baksteenarchitectuur uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Voor de verschillende woongebouwen en voor de eengezinswoningen is steeds voor een andere kleurstelling gekozen. Er is gewerkt met drie verschillende kleuren baksteen, die op verschillende manieren in de gevel zijn toegepast. Het ene blok kreeg randen rondom de ramen in een andere kleur, bij het andere blok zijn het de penanten tussen de ramen die van kleur verschillen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Laan op Zuid 603 t/m 1053
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Zuiderspoor Parkstad Rotterdam
  • Projectarchitect(en) Jeroen Geurst/Rens Schulze
  • Toeleveranciers false
  • Programma 32 grondgebonden woningen, 227 appartementen, commerciële ruimte en 2-laagse parkeergarage
  • Voorlopig ontwerp 30-08-2013
  • Definitief ontwerp 30-08-2013
  • Aanvang bouw 01-11-2013
  • Oplevering 03-12-2012
  • Opdrachtgever Estrade Projecten, Proper Stok Groep
  • Ontwerpbureau Geurst & Schulze architecten
Reageer op dit artikel