Project

Zuiderbegraafplaats Rotterdam

Geen categorie

Het revitaliseren van de Zuiderbegraafplaats was noodzakelijk. De aula en de condoleanceruimte moesten weer klaar gemaakt worden voor de komende 20 jaar.

Zuiderbegraafplaats Rotterdam

Van koele saaie tinten naar warme opvallende kleuren die de beleving van een rouwdienst doen veranderen. De Aula en Condoleanceruimte van de Zuiderbegraafplaats waren erg gedateerd en toe aan verandering.

In een Revitaliseringsproject heeft het Ingenieursbureau van de Gemeente Rotterdam deze twee ruimtes weer bij de tijd gebracht

Het interieur van de Zuiderbegraafplaats was erg gedateerd en toe aan een facelift. Net als dat in het verleden is gedaan aan crematorium Hofwijk. Het grote verschil is dat het budget voor deze locatie geringer is dan die destijds voor Hofwijk beschikbaar was. In de opgave heeft de Opdrachtgever, Afdeling Begraafplaatsen en Crematorium, het Ingenieursbureau van de Gemeente Rotterdam gevraagd om het project te begeleiden en uit te voeren.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Slinge 50
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Zuiderbegraafplaats Rotterdam
  • Projectarchitect(en) N.A. Statham
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 16-06-2015
  • Definitief ontwerp 16-06-2015
  • Aanvang bouw 28-08-2015
  • Oplevering 16-06-2015
  • Opdrachtgever Gemeente Rotterdam
  • Ontwerpbureau Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam
Reageer op dit artikel