Project

Zorgboulevard Rotterdam

Geen categorie

De Medimall vormt met het naastgelegen Maasstad ziekenhuis de Zorgboulevard Rotterdam, met als verzorgingsgebied Rotterdam-Zuid en de aangrenzende gemeenten. Het is de grootste zorgboulevard van Europa, een winkelpromenade waarin de gezondheid van de mens centraal staat. Een nieuw concept dat breekt met het traditioneel ontwerpen voor de gezondheidszorg.

Zorgboulevard Rotterdam

Het ontwerp van EGM architecten heeft meer weg van een winkelpromenade waarin de gezondheid van de mens centraal staat. Alle faciliteiten onder één dak; het ‘one-stop’ shopping principe. Goed voor zorgverleners en voor patiënten, maar ook inspelend op de groeiende vraag naar maatgerichte zorg binnen handbereik. Op straatniveau bepalen – naast diverse retailers – de zorgverlenende commerciële instanties het beeld.

Zo ontstaat letterlijk een boulevard die het ziekenhuis en de zorg daaromheen, weer onderdeel laat uitmaken van het stadse leven. De verzorgende functies zijn op deze manier sterker verankerd in de maatschappij. De verwachting is dat jaarlijks circa tweeënhalf miljoen mensen de Zorgboulevard Rotterdam zullen bezoeken. Dit grote aantal potentiële klanten maakt de nog beschikbare ruimte niet alleen aantrekkelijk voor zorgverwante voorzieningen, maar ook voor commerciële partijen. Deze samenwerking met andere partijen versterkt het concept en zal ervoor zorgen dat de Zorgboulevard zich ontwikkelt tot een stedelijk servicegebied voor zowel zorgverlening als ontspanning. De Medimall werd samen met het Maasstad ziekenhuis genomineerd voor de Rotterdam Architectuurpijs 2011.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Maasstadweg 21
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Zorgboulevard Rotterdam
  • Projectarchitect(en) EGM architecten
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 21-10-2013
  • Ontwerpbureau EGM architecten
Reageer op dit artikel