Project

De oorspronkelijk villa is in 1971 gebouwd voor familie Termeulen (van Rotterdamse warenhuis). Voor de huidige eigenaren is de voormalige slaapkamer uitgebreid tot werkruimte met twee oldtimers. De nieuwe masterbedroom is boven op de woonkamer en keuken gebouwd. De villa is geheel gerenoveerd en aangepast naar deze tijd (in de geest van het oorspronkelijke huis) met nieuw meubilair.

ZL6

Veel meubilair is voor deze villa speciaal ontworpen. Doordat het huis met al het beton en betonsteen ‘koud’ aanvoelde is er hout, koper en veel stoffering toegevoegd. De tafelpoten van de eettafel komen uit een Achterhoeks bos. Het oorspronkelijke huis is helemaal ontkleed en daarna zorgvuldig weer opgebouwd, bestaande betonstenen zijn weer hergebruikt. En er zijn nieuwe betonnen wanden en dekoverstekken gemaakt in de kleur van het bestaande beton. De renovatie bestond verder o.a.uit toepassing van vloerverwarming (convectorputten zijn verdwenen), nieuwe beton- en grind vloeren, nieuwe elektrische installaties, nieuwe (akoestische)  plafonds, plafondhoge deuren en grotere glasvlakken in de buitengevel. Eigenlijk dus alles.

Het uitgangspunt waren de autoklassiekers uit het bouwjaar van het geboorte jaar van de eigenaren. De opdrachtgever stelde voor om de auto’s in een soort vitrine in de tuin te zetten. Wij dachten waarom niet gewoon in de huiskamer. De voormalige kern in de plattegrond van het huis werd slechts gebruik als looproute naar andere vertrekken. Nu worden alle ruimten optimaal gebruikt. Het woonhuis is groot maar door de compartimenten voelt het intiem aan.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel ZL6
  • Projectarchitect(en) Sjaak Hofwegen en Ingrid van Ommen
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 24-08-2015
  • Definitief ontwerp 24-08-2015
  • Aanvang bouw 24-08-2015
  • Oplevering 07-06-2015
  • Ontwerpbureau Hofwegen en van Ommen
Reageer op dit artikel