Project

Woonzorgcentrum Open Vensters

Geen categorie

Aan de rand van het dorp Ameide is het woonzorgcentrum Open Vensters gevestigd. Open Vensters is onderdeel van AV Zorggroep die vijf locaties. De 84 plaatsen tellende nieuwbouw van Open Vensters fungeert sinds de zomer van 2012 als centrale locatie van AV Zorggroep.

Woonzorgcentrum Open Vensters

Het doel van het uitbreidingsplan was om een complex te realiseren waarin wonen met zorg verzekerd is. De AV Zorggroep wilde de schaal, identiteit en behoefte van de instelling en haar bewoners meenemen in het ontwerp. EGM architecten ontwierp dit woonzorgcentrum vanuit het concept ‘Wonen met zorg op maat’ in een ‘leefbaar huis’.

Open Vensters bestaat uit een besloten verblijfsgedeelte en een openbaar voorzieningengedeelte, verbonden door een glazen binnenstraat. In het verblijfsgedeelte, bestaande uit woongroepen en individuele zorgappartementen, staat de woonfunctionaliteit voorop.

Over het ontwerp verspreidt ligt een aantal appartementengebouwen in de koop- en huursector en een aantal grondgebonden woningen. De uitstraling van de nieuwbouw is een combinatie van karakteristieke, traditionele en hedendaagse elementen. Het oranjerood gesinterde metselwerk en de zilvergrijs geëngobeerde keramische pannen zorgen voor een samenhangend effect. Deze hele nieuwe buurt verzekert de inwoners van zorg en een plaatsje in hun eigen vertrouwde omgeving; daarmee is het van grote betekenis voor de gehele regio

Op 12 oktober 2012 is Open Vensters in Ameide geopend door de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland de heer Jan Franssen, door de burgemeester van de gemeente Zederik door de heer Coert van Ee en samen met een bewoner van Open Vensters.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Prinses Marijkeweg 34
  • Plaats Ameide
  • Projecttitel Woonzorgcentrum Open Vensters
  • Projectarchitect(en) EGM architecten
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 09-10-2013
  • Ontwerpbureau EGM architecten
Reageer op dit artikel