Project

Woon/winkelcentrum Het Schip in Klazienaveen

Geen categorie

Het ambitieuze centrumplan van Klazienaveen fase 2 moet de tegenpool worden van het reeds uitgevoerde fase 1 van architectenbureau Cepezed. Massa moet antwoorden op transparantie, sculptuur moet reageren op futuristisch.

Woon/winkelcentrum Het Schip in Klazienaveen

Ter plaatse van een gedeeltelijk gedempt kanaal is een glasachtig woon/winkelcentrum gerealiseerd genaamd ‘Het Schip’. Als tegenhanger hiervan heeft FAME opdracht gekregen en sculpturaal woon/winkelcentrum te ontwerpen.

De sculpturale vorm wordt consequent doorgetrokken tot in het metselwerkverband en details.Boven op het programma van winkelruimte op de begane grond bevindt zich een hofjes-achtig woongebied met parkeerdek, waaraan negen appartementen en negentien starterswoningen liggen.De woningen worden via het dak van de winkels ontsloten. Bewoners kunnen voor de deur van hun huis parkeren, op de eerste etage

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Langestraat 1
  • Plaats Klazienaveen
  • Projecttitel Woon/winkelcentrum Het Schip in Klazienaveen
  • Projectarchitect(en) Coen Koenders
  • Toeleveranciers false
  • Programma Winkels met woningen
  • Voorlopig ontwerp 19-02-2013
  • Definitief ontwerp 19-02-2013
  • Aanvang bouw 11-02-2013
  • Oplevering 05-09-2011
  • Opdrachtgever Peter van Dijk Projects & Investments
  • Ontwerpbureau FAME Architecten B.V.
Reageer op dit artikel