Project

Woontoren Roland Garros

Geen categorie

15 lagen met woningen in de koop- en huursfeer op een commerciële plint naast het centrale plein van Meerrijk. De middelhoogbouw omarmt in een oranjerode baksteenarchitectuur het genoemde plein. De hoogbouw markeert de positie van dit centrumplan in de weidse en bosrijke omgeving.

Woontoren Roland Garros

Van verre zichtbaar in het park Meerland rijst Meerrijk op als een oranjerode monoliet. Een onmiskenbare blikvanger die zich met zijn gelaagde opbouw en dynamische silhouet naar iedere richting anders toont. Bij nadering blijkt de monoliet een levendig stedelijk interieur te herbergen, een ritmische aaneenschakeling van openbare pleinen, collectieve hoven en private terrassen. Een geschakeerde menging van woningen, winkels en voorzieningen brengt het compacte centrum tot leven. Stadswoningen aan het park omzomen de commerciële kern, met daarboven een verscheidenheid aan uitzichtrijke appartementen.

De twee-eenheid van parkeerniveau en opgetild voetgangersmaaiveld vormt de gemeenschappelijke sokkel. Hierop zijn door verschillende architecten sculpturale stedelijke blokken ontworpen op basis van gezamenlijk ontwikkelde spelregels, met de ‘rode rots’ als leidraad. De eigen interpretatie en het individuele handschrift van iedere architect zorgen daarbinnen voor een aangename variatie.

Vanuit de recentelijk opgeleverde kern rond het centrale plein zal Meerrijk in de komende jaren gefaseerd worden voltooid.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Meerplein div.
  • Plaats Eindhoven
  • Projecttitel Woontoren Roland Garros
  • Projectarchitect(en) Jacq. de Brouwer
  • Toeleveranciers false
  • Programma Appartementen, Parkeergarage, op commerciële plint
  • Voorlopig ontwerp 30-08-2013
  • Definitief ontwerp 30-08-2013
  • Aanvang bouw 05-12-2013
  • Oplevering 01-04-2013
  • Opdrachtgever ASR Vastgoed Ontwikkeling
  • Ontwerpbureau Bedaux de Brouwer Architecten
Reageer op dit artikel