Project

woonhuis te Ottersum

Geen categorie

Het woonhuis is gelegen aan de Vang in de nieuwe uitbreidingswijk Hoenderweg te Ottersum. Deze wijk is verdeeld in een aantal gebieden met verschillende stedenbouwkundige randvoorwaarden. In dit deel werden een lessenaarsdak en een abstracte gevelbehandeling voorgeschreven. Het programma omvat wonen en slapen op de begane grond, een lichte, open woonruimte met privacy.

woonhuis te Ottersum

Het ontwerp bestaat uit één ruimte onder een groot hellend dak dat aan de onderzijde ombuigt in een goot. Aan straatzijde is een gesloten blok geplaatst met verdieping waarin slaapkamers, badkamers en werkruimte zijn opgenomen. Daarachter ligt een grote woon-, leefruimte geheel open naar de tuin; van hieruit is de half open keuken met bijkeuken bereikbaar. Vanuit de woonruimte zijn er zichtlijnen naar de werkruimte op de verdieping, de hal en de keuken. De garage, met overstekend dak ten behoeve van een overdekt terras, waarborgt de privacy van de tuin.

 

De stenen gevels staan op een terugliggend plint van strakke zwarte baksteen; het gevelmetselwerk wordt uitgevoerd in een gladde strakke rode baksteen in hilversums formaat in kettingverband, iets terugliggend gevoegd. De open gevels worden uitgevoerd in glas in aluminium puien.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres de Vang 13
  • Plaats Ottersum
  • Projecttitel woonhuis te Ottersum
  • Projectarchitect(en) John Sluiter
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 13-03-2012
  • Oplevering 01-07-2004
  • Ontwerpbureau SLUITER architectuur
Reageer op dit artikel