Project

Woonhuis Lookwatering

Geen categorie

Aan de Lookwatering in Den Hoorn (ZH) liggen de woonhuizen en de boerderijen langs het water van de Look. De locatie van het dubbelwoonhuis is achter deze bebouwing tussen schuren en kassen.

Woonhuis Lookwatering

De woningen zijn door de architect Robert Alewijnse ontwikkeld, ontworpen en gerealiseerd. Het dubbelwoonhuis is ontworpen als één architectonisch object waarbinnen twee totaal verschillende woningen zijn gerealiseerd. De oostelijke woning is specifiek ontworpen voor het gezin van de architect. De westelijke woning is na de verkoop aangepast aan de wensen van de bewoners.

Het ontwerp refereert aan de zwarte houten boeren schuren met golfplatendaken die in deze streek te vinden zijn. De noordkant is gericht op de openbare weg, is relatief gesloten en heeft een afwerking van zwart hout. De zuidoost kant is gericht op water en tuinen en is volledig transparant. Aan deze kant is de schuur opengewerkt en vervaagt de grens tussen buiten en binnen. De wit gestucte volumes en wanden steken door het glas naar buiten. De brede veranda vormt de overgang van buiten naar binnen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Lookwatering 24a en 24b
  • Plaats Den Hoorn
  • Projecttitel Woonhuis Lookwatering
  • Aannemer Aannemersbedrijf Schotte, Pijnacker
  • Bouwmanagement Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra, Veenendaal
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 426
  • Programma Dubbelwoonhuis
  • Aanvang bouw 20-10-2011
  • Oplevering 01-12-2010
  • Opdrachtgever Familie Alewijnse - Verweij
  • Ontwerpbureau DP6 architectuurstudio
Reageer op dit artikel