Project

Woonhuis Asten

Geen categorie

Het betreft een verbouwing van een seriematig gebouwd woonhuis.
Dit project is een goed voorbeeld van interieurarchitectuur, waarbij de beleving van de woning compleet wordt veranderd door enkele kleine ingrepen. Met behoud van bijna alle bestaande meubels en materialen.

Woonhuis Asten

 

 

Ondanks grote ruimtes, kreeg de familie van Empel het niet voor elkaar hun woning efficient in te delen; de zithoek bleef klein en op andere plaatsen was juist veel verloren ruimte. Bovendien klonk geluid binnen erg hard.

Door de entree te verplaatsen, ontstond een kamer die als vanzelf in de juiste maten wordt verdeeld: een royale zithoek en eethoek. De nagalm in de kamer werd opgelost door het toepassen van twee verlaagde plafonds (op hoogte van de maatwerkkast) met akoestisch stucwerk en een maatwerk akoestische deur. Andere technische details zijn de afwerking rondom de bestaande trap met de kast (tectusscharnieren) en de taatsdeur. Alle meubels muv. de boekenkasten zijn gebleven, deze zijn vervangen door een maatwerk boekenkast.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Asten
  • Projecttitel Woonhuis Asten
  • Projectarchitect(en) Doret Schulkes
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 12-08-2013
  • Definitief ontwerp 12-08-2013
  • Aanvang bouw 12-08-2013
  • Oplevering 04-04-2013
  • Opdrachtgever Fam. van Empel
  • Ontwerpbureau Doret Schulkes BNI
Reageer op dit artikel