Project

Woonark Nobelwood Zuid Holland

Geen categorie

In Zuid-Holland staat een woonark met ons NobelWood. Uitgangspunt was dat het eenvoudige volume zich moest voegen in het landschap, onopvallend, stil en ingetogen. Door het gebruik van deze houtsoort en door het benutten van de mogelijkheden die NobelWood biedt gaat de ark prachtig op in het landschap waar de natuur de hoofdrol blijft spelen.

Woonark Nobelwood Zuid Holland

De geveldelen van wisselende breedtes zijn verticaal geplaatst, zoals alles wat groeit. Met de tijd vergrijst het hout evenwichtig en neemt de kleur aan van de bast van de bomen. De detaillering is minimalistisch, geen felle kozijnkleuren, geen opvallende boeidelen of waterslagen wat mogelijk is omdat de kopse kanten van NobelWood onbehandeld kunnen blijven.
 

Verboden voor hoge hakken
Het hout is tot in de kern geïmpregneerd en door de behandeling krijgt het een zeer hoge duurzaamheid. De bewoners kunnen nog jarenlang genieten van het uitzicht op hun vlonder, maar hoge hakken zijn verboden. Ondanks de behandeling heeft het hout namelijk blijvend de lichte en zachtere eigenschappen van het oorspronkelijke naaldhout.  De bewoners kunnen er wel heerlijk blootsvoets op vertoeven zonder bang te zijn voor splinters door het fluweelzachte geschuurde oppervlakte. 
 

Gelijkmatige vergrijzing
De bio-modificatie zorgt voor een warme bruine kleur. Door de homogene structuur van NobelWood is er sprake van een gelijkmatige vergrijzing. Na het aanbrengen zal het hout vergrijzen tot het een zilvergrijze kleur aanneemt.

De architecte van de woonark, ir. Bonnie Chopard, is de zeer tevreden bewoonster van het ontwerp. Een bezichtiging behoort tot de mogelijkheden, neem contact op met i.pronk@foreco.nl

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres . .
  • Plaats .
  • Projecttitel Woonark Nobelwood Zuid Holland
  • Projectarchitect(en) Bonnie Chopard
  • Toeleveranciers true
  • Aanvang bouw 22-07-2016
  • Opdrachtgever Fam. Chopard
  • Ontwerpbureau Bonnie Chopard
Reageer op dit artikel