Project

Woning in Osaka door FujiwaraMuro Architects

Geen categorie

Het vier verdiepingen hoge gebouwtje staat op smalle reep grond, waardoor het niet breder is dan drie meter. De woning staat in een rustige wijk in het centrum van Syowa-cho+saka (Osaka) en is ontworpen door FujiwaraMuro Architects. Het bureau heeft ervoor gekozen om de straat deel uit te laten maken van het ontwerp door deze te continueren tot aan de achterkant van het huis.

Woning in Osaka door FujiwaraMuro Architects

 

De architecten gebruikten de dwarsdoorsnede als basis. De woonkamer is voorzien van een plafond op 5,6 meter, een trappenhuis en een ruimte voor de trap die zich in het midden van de woning bevindt. Ook aan de buitenzijde is een klein trappenhuis geplaatst. Aan de zuidkant, in de straat, is een boom geplant die van binnenuit is te zien en die voor het contact met de straat zorgt.

Bij het aanbrengen van de verschillende verdiepingen zijn vloerdelen weggelaten om het zicht op de straat te behouden. Hierdoor ontstaat een ruimtelijke sfeer in de kleine woning. Ook de glazen wanden dragen hier aan bij. De vloeren en plafonds zijn voorzien van snedes om deze sfeer te vergroten.

Show-cho 

Transparante woning

Vaak wordt bij de constructie op een klein perceel gekozen voor een ruimtelijke bouw waarin de privacy gewaarborgd blijft. FujiwaraMuro Architects besloot anders en koos voor een zo open mogelijke woning die groter oogt dan dat hij werkelijk is.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Abeno
  • Plaats Osaka
  • Projecttitel Woning in Osaka door FujiwaraMuro Architects
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 108 m2
  • Programma Eengezins woning
  • Voorlopig ontwerp 01-05-2008
  • Definitief ontwerp 01-05-2008
  • Aanvang bouw 25-08-2010
  • Oplevering 31-12-2009
  • Opdrachtgever Tokunaga, Osaka
  • Ontwerpbureau Fujwaramuro architects
Reageer op dit artikel