Project

Winkel in Londen door Hedi Slimane

Geen categorie

Hedi Slimane, de creatief directeur van Saint Laurent, ontwierp het interieur voor de gelijknamige winkel in Londen, met een interieur van marmer en spiegels dat is geïnspireerd op de flagship store van het modemerk in Parijs.

Winkel in Londen door Hedi Slimane

De winkel op Sloane Street is de nieuwste vestiging sinds Hedi Slimane aan het roer kwam bij Saint Laurent in 2012 en de ‘Yves’ van de merknaam schrapte. Het Art Deco-geïnspireerde interieur is volgens Slimane gebaseerd op de principes van de Union des Artistes Modernes, een Franse kunst en architectuurbeweging gedurende de eerste helft van de twintigste eeuw die eenvoud en kwaliteit van materialen propageerde. Dezelfde filosofieën zijn toegepast op de flagship store aan de Avenue Montaigne in Parijs. “Het architectuurconcept is aanpasbaar en specifiek te maken voor individuele plekken en steden”, laat Saint Laurent weten.

Spaarzaam gemeubileerd

Een monochroom palet van marmer en beton domineert de ruimte, spaarzaam gemeubileerd met modernistisch meubilair van Jacques Adnet, René Herbst en Marcel Breuer. “Een minimalistische vertaling van de technieken en materialen van de Franse modernisten”, aldus het persbericht. Verticale elementen bekleed met spiegels verbergen het trappenhuis, en de spiegelende oppervlakken keren ook terug op de wanden en planken, waar de accessoires op worden gepresenteerd. De glazen vitrines, opgenomen in de muren, zijn omlijst met nikkel.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Winkel in Londen door Hedi Slimane
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 10-03-2014
Reageer op dit artikel