Project

Het bestaande kantoorpand van Waal in Vlaardingen ter hoogte van de Beneluxtunnel is volledig ontdaan van binnenwanden, gevels en dak. Het twee verdiepingen tellende kantoorgebouw is vanaf het betonnen casco gedeeltelijk uitgebreid en vervolgens compleet vernieuwd. Van Ouwerkerk Architecten heeft binnen het project het interieur ontworpen en middels een integrale samenwerking met Patrick Duijndam van Waal het project management en de uitvoering begeleid.

Waal

De basis van bouwbedrijf Waal zijn de projectteams, die aan de projecten werken. De projectteams zijn verdeeld over vijf vrij indeelbare kantoorruimten van verschillende afmetingen. Centraal tussen de open kantoorruimten, zijn de facilitaire functies gepositioneerd. De interactie tussen de projectteams wordt gefaciliteerd door een centraal gelegen trappartij.

Aan de gevels zijn transparante management- en overlegkamers gerealiseerd. Gesloten wanden zijn uitgevoerd als maatwerk volumes veelal voorzien van kastruimten en presentatieschermen. Deze volumes zijn consequent haaks op de langsgevels geplaatst. Dit zorgt voor privacy en concentratie vanuit de entree en biedt optimaal daglicht en uitzicht over de havens.

Op iedere verdieping bevindt zich in hart van het gebouw de coffee corner, waar men elkaar kan ontmoeten. Op de begane grond is een grote ruimte ingericht, waarbinnen vergaderruimten, de bedrijfskantine en de coffee corner naar wens samengevoegd of separaat te gebruiken zijn. Samenwerking, transparantie en comfort zijn de uitgangspunten van het interieur. Natuurlijke lichte kleurtonen zijn gecombineerd met zwart en wit. Veel aandacht is besteed aan een verfijnde detaillering. De moderne maar warme uitstraling van het kantoor straalt rust en openheid uit, wat de communicatie tussen de medewerkers stimuleert.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Schiedamsedijk 22
  • Plaats Vlaardingen
  • Projecttitel Waal
  • Projectarchitect(en) Arnold van Ouwerkerk
  • Toeleveranciers false
  • Programma Kantoorgebouw
  • Voorlopig ontwerp 21-08-2015
  • Definitief ontwerp 21-08-2015
  • Aanvang bouw 20-08-2015
  • Oplevering 29-05-2015
  • Opdrachtgever Waal
  • Ontwerpbureau Van Ouwerkerk Architecten
Reageer op dit artikel