Project

Villa RV

Geen categorie

De villa is gesitueerd op een weids, landschappelijk kavel aan de rand van het dorp Beesel. Het ontwerp plaatst zich als een object in dit landschap en laat dit intact – anders dan de locatie te transformeren naar gebouwde omgeving. Gelijktijdig verweeft het object zich met haar omgeving, doordat binnen de buitenruimtes in het volume zijn geïntegreerd.

Villa RV

De villa is opgebouwd uit een basis van stenen wanden, waarop een volume in  stucwerk is geplaatst. Het natuurlijke, zware karakter van de baksteen sluit aan op de landschappelijke locatie, terwijl het lichtere stucwerk zich hiervan probeert los te maken. Kleur en textuur verbinden basis en opbouw weer tot een monochroom object.

De villa is gesloten naar de openbare weg, en opent zich aan de achterzijde naar het landschap. Hier omsluiten de bakstenen muren een leefruimte, die van binnen overloopt naar buiten in een ruime patio. De patio vormt een beschutte buitenruimte in het open landschap, dat via grote openingen vanuit dit “interieur” wordt ingekaderd. In een opening aan de achterzijde ligt een overdekt terras direct aan de landschapstuin.

In het volume aan straatzijde bevinden zich de entree met kantoor en de garage. Tussen het volume aan voorzijde en het private leefgedeelte aan achterzijde is een spatie gemaakt, waar de lange bakstenen van exterieur naar interieur doorlopen. Slanke traptreden overspannen deze spatie en ontsluiten het bovengelegen volume.

Dit volume is geleed in een deel voor de ouders aan achterzijde, met masterbedroom, garderobe, badkamer en dakterras met uitzicht over het landschap. Aan voorzijde bevinden zich de kinderslaapkamers.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Bussereindseweg 10
  • Plaats Beesel
  • Projecttitel Villa RV
  • Projectarchitect(en) Lars Dreessen
  • Toeleveranciers false
  • Programma Villa
  • Voorlopig ontwerp 01-05-2015
  • Definitief ontwerp 01-05-2015
  • Aanvang bouw 27-08-2015
  • Oplevering 01-05-2015
  • Opdrachtgever Anoniem
  • Ontwerpbureau Dreessen Willemse Architecten
Reageer op dit artikel