Project

Villa de Vette

Geen categorie

Villa de Vette ligt aan de rand van een villawijk. Het ontwerp bestaat uit twee in elkaar geschoven volumes. Daar waar deze volumes structureel opengesneden zijn, zijn beschutte plekken ontstaan die de overgang begeleiden tussen binnen en buiten. Aan de tuinzijde is zo overal zicht op de prachtige bosrand aldaar.

Villa de Vette

Het houten begane grondvolume is zo breed mogelijk gemaakt en vormt een intermediair tussen straat en bosrand. Aan de straatzijde geeft een grote uitsnede een droogloop naar entree en garage. Aan de tuinzijde zorgt een nog grotere uitsnede voor optimaal zicht vanuit woon- en eetkamer op deze bosrand. Deze overstek weert direct zonlicht en creëert bovenal een droge beschutte buitenruimte over de gehele achtergevel.

Het stucvolume torent hoog boven het zwarte volume uit. De eerste verdieping bevat drie slaapvertrekken, alle met beschutte buitenruimte op het bos gericht. De hal met ruime vide verzorgt het contact tussen de woonlagen. De houten trap en vloeren geven de abstracte woning binnenin een warmere sfeer, reeds aangekondigd door de houtkleurige panelen onder de overstekken.

 De keuze voor rationele plattegronden, logische constructie en simpele materialisatie is mede ontstaan vanuit het beperkte budget voor deze villa, slechts 290.000,- excl. btw excl. keukeninrichting. 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Marszeil 17
  • Plaats Almere
  • Projecttitel Villa de Vette
  • Projectarchitect(en) Stan Dymanus
  • Aannemer Bouwbedrijf Regeling bv
  • Bouwmanagement IBZ Albergen
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 298
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 256 incl garage
  • Programma Woonhuis
  • Voorlopig ontwerp 05-10-2011
  • Definitief ontwerp 13-01-2012
  • Aanvang bouw 07-01-2014
  • Oplevering 03-09-2013
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau Dymanus Architectuur
Reageer op dit artikel