Project

Dit patiowoonhuis bestaat grofweg uit twee volumes. De eerste is evenwijdig aan de weg gesitueerd en heeft een langwerpige vorm. Hierin zijn de entree, de keuken, woonkamer en de werkkamer ondergebracht.

Villa

Haaks erbovenop is een tweede volume geplaatst met een opmerkelijk afgeronde dakhelling. Hier zijn de slaapkamers en badkamer te vinden.
De woning geeft aan de voorzijde nog niet al zijn vormen prijs. Elke kant van het huis geeft een andere blik op het ontwerp en zorgt ervoor dat de woning blijft intrigeren. Wat vooral opvalt is de afgeronde dakhelling van de bovenverdiepingen, die bekleed is met grijs aluminium. De lichte grijze kleur steekt af tegen de donkergrijze bakstenen en zorgt ervoor dat de ronde contouren van de bovenverdieping nog meer opvallen.
Het ritme en de materialisering van de villa zijn secuur en ingetogen en zijn bovendien consequent doorgevoerd in het hele ontwerp van de woning; van de smaakvolle gevels en binnentuin tot aan het interieur. Het ontwerp van het woonhuis heeft duidelijk voeling met het hedendaagse architectuurklimaat.

 

Opdrachtgever: particulier

 

Architect: Arnoud Olie van B+O Architectuur en Interieur B.V.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres De Stobbe 11
  • Plaats De Wijk
  • Projecttitel Villa
  • Projectarchitect(en) Arnoud Olie
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 26-06-2014
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau B+O Architectuur en Interieur B.V.
Reageer op dit artikel