Project

Verbouwing appartement Amsteldijk Amsterdam – Kevin Veenhuizen Architect

Interieur

Met een ruime open keuken maakte Kevin Veenhuizen van een gesloten appartement een lichte woning. De keuken ligt in het hart van de woning en is hiermee de schakel tussen de verschillende ruimtes. Door de slimme wijziging van de plattegrond oogt het appartement een stuk groter dan voorheen.

Verbouwing appartement Amsteldijk Amsterdam – Kevin Veenhuizen Architect
foto: Imke Ligthart

In het nieuwe plan maakt de klassieke opzet met een centrale hal plaats voor een open keuken. Zo doet de keuken ook dienst als verkeersruimte terwijl een traditionele gang overbodig is geworden. Aan de voorzijde ligt de woonkamer die met een op maat gemaakt frame zowel wordt afgescheiden van als verbonden met de keuken. Aan de achterzijde liggen een bijkeuken en een nieuwe badkamer aan de gevel.

oude en nieuwe plattegrond

Zichtlijnen

Met de nieuwe tegelvloeren worden verschillende zones aangeduid. Zo hebben de keuken en bijkeuken een zwartwit ruitpatroon, en de badkamer een grote donkere tegel. “Tussen de keuken, bijkeuken en badkamer zijn de originele glas in lood deuren hergebruikt als schuifdeuren. Deze staan normaal gesproken open waardoor een lange zichtlijn door het appartement ontstaat met daglicht van beide kanten”, stelt Kevin Veenhuizen.


foto: Imke Ligthart

Materialisering

Naast het stalen frame met eikenhouten planken zijn nog verschillende op maat gemaakte meubels ingebouwd. De keuken krijgt door de terrazzo werkbladen en eikenhouten fronten een strakke, robuuste uitstraling. In de badkamer is het meubel gemaakt van betonplex, wat juist een lichte uitstraling geeft.


foto: Imke Ligthart

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Amsteldijk
  • Plaats Amsterdam
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau Kevin Veenhuizen

Locatie

Reageer op dit artikel