Project

Verbindingsbrug tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Verbeeten Instituut

Geen categorie

Instituut Verbeeten is een specialistisch ziekenhuis dat topklinische zorg op het gebied van radiotherapie en nucleaire geneeskunde levert. De locatie in Den Bosch is direct naast het Jeroen Bosch ziekenhuis (JBZ) gelegen.

Verbindingsbrug tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Verbeeten Instituut

Om de verplaatsing van patiënten tussen de twee gebouwen gemakkelijker te maken, is EGM gevraagd een nieuwe verbindingsbrug te ontwerpen. Oncologie patiënten moeten nu nog vanuit het ziekenhuis met een ambulance vervoerd worden naar het Verbeeten. Als de nieuwe verbindingsgang klaar is, kunnen patiënten ’binnendoor’ vanuit het JBZ naar Verbeeten worden gebracht wat aanzienlijk scheelt in de kosten van ambulancevervoer.

Net als alle andere bruggen en verbindingen in de beide gebouwen, heeft ook deze brug een transparant karakter. Omdat de brug zich pal op het zuiden bevindt en een aanzienlijke lengte heeft, is er, ten gunste van het binnenklimaat, gekozen voor een dichte zonzijde. Hierdoor openbaart zich de mogelijkheid voor een mooie kunstgalerij op hoogte. Bovendien zijn grote vensters gecreëerd die een prachtig panoramisch uitzicht over natuurgebied De Gement bieden. Zo hoopt men een zo prettig mogelijke omgeving te creëren voor de patiënten die van en naar het oncologisch centrum worden gebracht.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Henri Dunantstraat 1
  • Plaats Den Bosch
  • Projecttitel Verbindingsbrug tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Verbeeten Instituut
  • Projectarchitect(en) EGM architecten
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 30-10-2013
  • Ontwerpbureau EGM architecten
Reageer op dit artikel