Project

TT-spik

Geen categorie

Historische hoeve revalideert tot sportlab. De grootste uitdaging zat hem in het behouden van de oude structuur en materialen. Door het combineren van de authentieke 16de eeuwse elementen met moderne toestellen.

TT-spik

 

 

Wij kregen de opdracht om deze hoeve van 1595 in om te bouwen tot een moderne artsenpraktijk inclusief sportlabo. De grootste uitdaging zat hem in het behouden van de oude structuur en materialen. Alles moet gebeuren met respect voor de oorspronkelijke structuur.

De oplossing om aan de strenge eisen te voldoen en tegelijkertijd toch zoveel mogelijk vrijheid te behouden in het nieuwe ontwerp, werd na rijp beraad met alle partijen vrij snel gevonden. We besloten om de oude structuur van de hoeve volledig intact te laten, en te werken met een losse structuur binnenin.

Een doos in een doos, zo kun je je dat voorstellen. Dankzij deze ingreep konden we onze gang gaan met de moderne accenten binnen de losse structuur met als resultaat  een doordacht  ontwerp van geometrische vormen. In de wachtkamer hoef je je dus geen moment te vervelen: als je maar genoeg in het rond kijkt, ontdek je steeds nieuwe dingen in ons ontwerp.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Spikdorenveld 21
  • Plaats westerlo
  • Projecttitel TT-spik
  • Projectarchitect(en) Johan van Staeyen/wim clissen/peter michiets
  • Toeleveranciers false
  • Programma Historische hoeve revalideert tot sportlab
  • Aanvang bouw 14-07-2015
  • Oplevering 12-01-2014
  • Opdrachtgever Dhr teulingkx
  • Ontwerpbureau Van staeyen INTERIEUR ARCHITECTEN
Reageer op dit artikel