Project

Theater de Maaspoort

Geen categorie

Het nieuwe theater ‘de Maaspoort’ in Venlo is een nieuw en eigentijds theatercomplex. Tijdens de omvangrijke metamorfose van het theater zijn in de eerste fase; de publieksgebieden, de grote theaterzaal, de gevel, de foyers en een brasserie gerealiseerd. In de aansluitende tweede fase volgt een extra theaterzaal, foyer + restaurant op de tweede verdieping.

Theater de Maaspoort

Voor het vernieuwde theater aan de Maas heeft M+R interior architecture, deze belangrijke levensader voor de stad Venlo genomen als inspiratiebron; waar de brede stroom der Maas….., de oevers, de aanlegplaats, het theater; de poort naar kunst en cultuur; reflectie, emotie, verbazing en verwondering, podium van de stad. De beelden van zwerfkeien, schepen, aanlegsteigers zijn als metafoor gebruikt voor het interieur van het vernieuwde theater.

Het interieur is overwegend warm wit met paars accenten samengesteld uit natuurlijke duurzame materialen waarbij de vormgeving is geïnspireerd op de scheepvaart, zoals bijvoorbeeld de bars. De verplaatsbare banken zijn scheepjes die aangemeerd zijn in het theatercafé en restaurant, in de foyers liggen her en der zwerfkeien die door de rivier zijn meegenomen. De vloer is als een houten aanlegsteiger aan de kade omgeven door stromend water. 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Oude Markt 30
  • Plaats Venlo
  • Projecttitel Theater de Maaspoort
  • Projectarchitect(en) Hans Marechal
  • Interieurarchitect M+R interior architecture
  • Toeleveranciers false
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 7.500
  • Programma interieurarchitectuur
  • Voorlopig ontwerp 11-01-2011
  • Definitief ontwerp 11-03-2011
  • Aanvang bouw 17-01-2013
  • Oplevering 11-11-2011
  • Opdrachtgever de Maaspoort
  • Ontwerpbureau M+R interior architecture
Reageer op dit artikel