Project

The Bakery

Geen categorie

NEXT architects werkte samen met Samira Boon aan het ontwerp voor The Bakery, gelegen in het entreegedeelte van het bestuursgebouw van Rabobank Nederland in Utrecht, en aan vier verdiepingen in de aansluitende toren. De ontwerpers ontwikkelden een concept van grote ronde paviljoens, vervaardigd van 3D textiel.

The Bakery
Rabobank

De ontworpen paviljoens functioneren niet als traditioneel kantoormeubilair, maar stimuleren plaats- en tijdsonafhankelijk werken, activiteit gerelateerd werken, flexibiliteit en transparantie. Doordat de objecten vrij in de ruimte staan, en vanwege hun grote omvang, krijgt het interieur een andere ervaring van schaal dan wanneer de gebruikelijke losse tafels en stoelen zouden zijn toegepast.

Drie functies

Om de werknemers en verschillende ruimtes met elkaar samen te laten werken is door NEXT Architects en Samira Boon gekozen om een drietal hoofdfuncties in het interieur op te nemen: Open werklandschappen die de interactie tussen gebruikers vergroten en ontmoetingen stimuleren, besloten vergaderruimtes en semi-transparante werkplekken waarvan het privacy niveau naar eigen inzicht kan worden aangepast.

Interactie stimuleren

Drie ronde vergaderpaviljoens zijn gepositioneerd onder de ronde dakramen van de Bakery. De ruimtes kunnen worden afgesloten als vergaderruimte, of onderdeel worden van het restaurant. Samira Boon ontwikkelde het 3D textiel dat de paviljoens bekleed en het strijklicht van de dakramen versterkt.

Grote vierkante werkeilanden zijn in verschillende richtingen georiënteerd en stimuleren interactie tussen de gebruikers. Het werkeiland wordt hierdoor een ontmoetingsplek, waar collega’s kunnen samenwerken, socializen en elkaar kunnen inspireren.

Flexibiliteit

De mate van privacy van het afgezonderde werkgedeelte kan, door middel van bewegende panelen, aan de wensen van de gebruiker kan worden aangepast. Door ze omhoog en omlaag te bewegen worden ruimtes van elkaar afgesloten, of samengevoegd tot één geheel.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Croeselaan 18
  • Plaats Utrecht
  • Projecttitel The Bakery
  • Projectarchitect(en) Bart Reuser
  • Toeleveranciers false
  • Programma Kantoormeubilair, ontmoetingsplekken
  • Voorlopig ontwerp 31-08-2012
  • Definitief ontwerp 31-08-2012
  • Aanvang bouw 31-08-2012
  • Oplevering 01-09-2011
  • Opdrachtgever Rabobank Nederland
  • Ontwerpbureau NEXT architects en Studio Samira Boon
Reageer op dit artikel