Project

T-house

Geen categorie

Deze vrijstaande villa op IJburg is in particulier opdrachtgeverschap ontwikkeld. De naam van de woning is afkomstig van de T-vormige plattegrond.

T-house

De plattegrond is een gevolg van de oriëntatie: smal naar voren, zodat naast de woning genoeg parkeerruimte overblijft. breed naar achteren, om maximaal te profiteren van een vrij uitzicht over het water. De materialisering is stoer en eenvoudig. De ramen en deuren zijn gebundeld in grote vlakken, en contrasteren met de ruwe houten geveldelen. De woning is vrij gesloten naar de straat, en heel open naar het water.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Mattenbiesstraat 114
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel T-house
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 750
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 225
  • Aanvang bouw 28-11-2011
  • Oplevering 01-01-2010
  • Ontwerpbureau Michel Post architecten
Reageer op dit artikel