Project

Studievereniging CHEOPS TU Eindhoven door Marloes Kursten en Joris Hoogstede

Geen categorie

In de overdekte loopbrug tussen Vertigo, het gebouw van de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven, en het naastgelegen universiteitscafé De Zwarte Doos, is het nieuwe onderkomen van studievereniging CHEOPS gerealiseerd. Bouwkundestudenten Marloes Kursten en Joris Hoogstede ontwierpen hiervoor een interieur waarbij alle functies zijn opgenomen in een door de ruimte meanderende groene sculptuur.

Studievereniging CHEOPS TU Eindhoven door Marloes Kursten en Joris Hoogstede

Dat ontwerpen tien procent inspiratie en negentig procent transpiratie vergt, kunnen de meeste architectuurstudenten zich slecht voorstellen. Binnen de vertrouwde muren van het universitaire architectuuronderwijs is ontwerpen in de meeste gevallen een theoretische exercitie, met een maquette of digitale presentatie als eindresultaat.

De weerbarstige praktijk van overleg, het doorvoeren van ontwerpaanpassingen, het vinden van geschikte productietechnieken, het zoeken van geschikte leveranciers en offertes aanvragen is iets waar studenten hooguit tijdens hun stage mee worden geconfronteerd.

Student bouwtechniek Marloes Kursten en de inmiddels afgestudeerde architect Joris Hoogstede zijn echter door de wol geverfd. Zij wonnen in 2005 met hun ontwerp ‘De Rode Draad’ de besloten prijsvraag voor het onderkomen van studievereniging CHEOPS en hebben, samen met enkele enthousiaste medestudenten, hun ontwerpplan daadwerkelijk gerealiseerd.

Het volledige artikel verscheen eerder in de Architect, nummer 3, 2007, p102-103.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Het Kranenveld
  • Plaats Eindhoven
  • Projecttitel Studievereniging CHEOPS TU Eindhoven door Marloes Kursten en Joris Hoogstede
  • Adviseur installaties Elektrische installaties Stork WorkSphere, Eindhoven
  • Aannemer BAM Utiliteitsbouw, Regio Eindhoven
  • Interieurarchitect Meubelontwerp (MJ)2 – Marloes Kursten & Joris Hoogstede, Eindhoven
  • Netto vloeroppervlakte (m2) Vloer 130 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2005
  • Definitief ontwerp 01-06-2006
  • Aanvang bouw 01-03-2007
  • Oplevering 01-12-2006
  • Opdrachtgever CHEOPS, studievereniging Bouwkunde, Technische Universiteit Eindhoven
Reageer op dit artikel