Project

Stibbe, een van de toonaangevende advocatenkantoren van Nederland, is al decennialang gehuisvest op de Zuidas in Amsterdam. Sinds juni 2016 heeft het bedrijf zijn intrek genomen in een nieuwbouw kantoor, ontworpen door JCAU, aan de Beethovenstraat. Na een pitch- en selectietraject in 2013 heeft Fokkema & Partners Architecten het interieurontwerp mogen verzorgen.

Stibbe

Het gebouw heeft een duidelijke opbouw met plint, middenbouw en bovenbouw rondom een centraal atrium. De plaatsing van de diverse functies volgt deze geleding. De twee plintverdiepingen zijn het meest naar buiten gericht, en bevatten de entree, ontvangst, koffiebar, auditorium, het interne vergadercentrum en restaurant. De middenbouw met verdiepingen 2 t/m 7 zijn de werkverdiepingen met ca. 450 kantoorwerkplekken. De bovenste twee lagen met de kroon van het gebouw zijn ingericht als vergadercentrum.

Steekwoorden aangaande de corporate identity en uitstraling waren ‘onderscheidend’, ‘verbindend’ en ‘representatief’. Het gebouw kenmerkt zich door sterke geometrische vormen. In de vormgeving van de diverse interieurelementen, zoals de akoestische atriumpanelen en de glasgordijnwanden op de kantoorverdiepingen is hierop ingespeeld en wordt de kwaliteit van het gebouw duidelijk versterkt. Om warme sfeer toe te voegen is veel licht eiken gebruikt door het gebouw heen. Samen met de transparante, open uitstraling geeft het een wat Scandinavische sfeer.

Kleur is toegevoegd op de diverse vrijstaande interieurelementen. De kleur groen refereert aan de kleur van de gevel. In de meer representatieve ruimten is kleurgebruik ingetogen en gedempt. Veel aandacht geschonken aan de additionele verlichting. Deze sluit in materialisatie en vormgeving aan bij de interieurelementen en geeft alle ruimten en specifieke ‘extra’.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Stibbe
  • Projectarchitect(en) Laura Atsma, Twan Steeghs, Benine Dekker, Paul Scholte
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 30-08-2016
  • Oplevering 01-06-2016
  • Opdrachtgever Stibbe
  • Ontwerpbureau Fokkema & Partners Architecten
Reageer op dit artikel