Project

Steigereiland

Geen categorie

Als contrast met de omringende, bonte diversiteit heeft diederendirrix de voorgevel van woonhuis Steigereiland vormgegeven als een zwart gat. De gesloten façade bestaat uit zwart geschilderd beton. Het melkglas en de houten voordeuren op de begane grond vormen hierin een opvallende afwijking. omineerd voor de Gouden AAP (Amsterdamse Architectuurprijs) 2008.

Steigereiland

Ook in het interieur is nauwelijks kleur gebruikt. De enige uitzondering is de patio op het dak met haar felrode muren. Doordat slechts twee van de vijf verdiepingen aan de voorzijde afleesbaar zijn, verhult het huis de ruimtelijke samenstelling. De keuken en eetkamer liggen, onzichtbaar vanaf de straat, op de begane grond aan de tuinzijde. Achter het grote raam is op de eerste verdieping de vier meter hoge woonkamer. Hierboven ligt de eerste slaapverdieping achter het strookraam in de voorgevel. De tweede slaapverdieping en het dakterras zijn weer aan het zicht onttrokken. In het interieur zorgt de splitlevel voor hoge ruimten op de begane grond en eerste verdieping en voor een accent op de lengte in de relatief compacte woonkamer. Woonhuis Steigereiland was gen

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Steigereiland ?
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Steigereiland
  • Projectarchitect(en) Paul Diederen
  • Aannemer BAM Utiliteitsgebouw BV
  • Bouwmanagement Advies- en ingenieursbureau van der Laar
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 270
  • Programma Woning
  • Voorlopig ontwerp 28-02-2013
  • Definitief ontwerp 28-02-2013
  • Aanvang bouw 24-02-2013
  • Oplevering 01-01-2007
  • Ontwerpbureau diederendirrix
Reageer op dit artikel