Project

Stationshal Boxtel

Geen categorie

Boxtel is een knooppuntstation dat bescheiden oogt maar toch een aanzienlijke reizigersstroom heeft, waarvan veel studenten. Het terrein voor het stationsgebouw was onoverzichtelijk, waarbij vooral lukraak geplaatste fietsen een rommelig beeld gaven. Daarbij was het station een favoriete hangplek met alle gevolgen vandien. In het stationsgebouw bevinden zich een kiosk en fietsenstalling, maar de wachtruimte werd niet meer gebruikt.

Stationshal Boxtel

Na ons eerste bezoek aan voor Prettig Wachten aan het station Boxtel viel het ons op dat de wachtruimte in het stationsgebouw, tussen de kiosk en de fietsenstalling, nauwelijks werd gebruikt.: ‘We hebben van die centrale wachtruimte weer een hal willen maken door de hoogte te benadrukken en iets bijzonders met de wanden te doen. Daarom zijn hoge, gekleurde glaswanden geplaatst. Of eigenlijk: glaswanden met een gekleurd folie.

Dat klinkt onbenullig, maar het effect is ongelooflijk’. De hal fungeert nu ook als verwarmde wachtruimte, met zicht op de perrons. De kleuren van het glasfolie en de drie grote zitelementen zijn zorgvuldig gekozen na een grondige studie ter plaatse.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Stationsplein 1
  • Plaats Boxtel
  • Projecttitel Stationshal Boxtel
  • Projectarchitect(en) Jasper Grool
  • Toeleveranciers false
  • Programma Vernieuwing stationshal
  • Voorlopig ontwerp 01-09-2014
  • Definitief ontwerp 01-09-2014
  • Aanvang bouw 28-08-2015
  • Oplevering 01-09-2014
  • Opdrachtgever ProRail
  • Ontwerpbureau moriko kira architect
Reageer op dit artikel