Project

Stadsappartement in Watergraafsmeer

Geen categorie

In de Watergraafsmeer in Amsterdam is door het ontwerpbureau Chris Collaris Design een appartement compleet gerenoveerd. Door het verhogen van de plafonds en het opnieuw organiseren van de functionele ruimtes is de woning getransformeerd tot een lichte woonplek.

Stadsappartement in Watergraafsmeer

Garderobe, toilet en een aantal keukenkasten zijn opnieuw gesitueerd rondom de bestaande trap. Zo ontstaat er een eenduidige en heldere organisatie van entree, woonruimte, eetkamer en open keuken. De hal, waarin de trap zich ook bevindt, wordt met de entree en het centrale deel van de woning verbonden door verdiepingshoge glazen deuren.

Indeling
Aan de voorzijde van het appartement is op de begane grond een zitgedeelte met open haard gesitueerd. Eetkamer en keuken bevinden zich aan de achterzijde. Via het centrale deel van het appartement en een multifunctionele kast worden de ruimtes met elkaar verbonden. Deze kat, gemaakt van multiplex panelen, biedt zowel opslagruimte als bureauruimte in de vorm van een nis.
Ook op de eerste verdieping heeft de plattegrond een herschikking ondergaan. Hierdoor is er ruimte ontstaan voor drie slaapkamers, een badkamer en een kantoor. Door het toepassen van schuifdeuren op deze verdieping kunnen zichtlijnen door het hele appartement naar gelang ontstaan of worden afgebroken. 

Daglicht
De verdiepingshoge glazen deuren in het voorportaal en de entreehal zorgen voor meer daglicht in de woning. Tevens wordt de daglichttoetreding geoptimaliseerd door de verhoogde plafonds, zo krijgt ook het middendeel van de woning voldoende licht. De keuze voor een lichte whitewash afwerking van de eiken vloeren ontstaan er voldoende lichtheid in de volle diepte van de woning.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Zacharias jansestraat
  • Plaats Watergraafsmeer, Amsterdam
  • Projecttitel Stadsappartement in Watergraafsmeer
  • Projectarchitect(en) Chris Collaris
  • Aannemer NOVO bouw
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 144 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-10-2012
  • Definitief ontwerp 01-12-2012
  • Aanvang bouw 20-01-2014
  • Oplevering 01-05-2013
  • Opdrachtgever Privé
  • Ontwerpbureau Chris Collaris Design
Reageer op dit artikel