Project

Spoorhuis Santpoort

Geen categorie

Het project betreft de transformatie en uitbreiding van een spoorhuisje naast station Santpoort-Noord.

Spoorhuis Santpoort

Het spoorhuis  wordt aan de ene zijde begrenst door de spoorlijn tussen Amsterdam en IJmuiden en aan de andere zijde door het nationaal park Zuid Kennemerland. Het contrast tussen de kaarsrechte metalen rails en de zachtheid van het duinlandschap vormt de basisgedachte voor de metamorfose van dit spoorhuis.  De hardheid van staal, beton en glas tegenover wuivend helmgras, schelpjes en hout.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Kennemergaardeweg 1
  • Plaats Santpoort
  • Projecttitel Spoorhuis Santpoort
  • Projectarchitect(en) Marnix van der Meer, Steven Nobel
  • Toeleveranciers false
  • Programma Woonhuis
  • Voorlopig ontwerp 31-08-2012
  • Definitief ontwerp 31-08-2012
  • Aanvang bouw 31-08-2012
  • Oplevering 25-08-2012
  • Opdrachtgever Particuliere opdrachtgever
  • Ontwerpbureau Zecc Archtecten
Reageer op dit artikel