Project

Speeltuinhonk Vleuten door No Label

Geen categorie

Het speeltuinhonk in Vleuten ligt op de grens tussen het openbare en het afsluitbare gedeelte van de bouwspeeltuin in de wijk Vleuterweide.
Het honk vormt het centrum van de speeltuinen, met keuken, ontmoetingsruimte en beheerder.

Speeltuinhonk Vleuten door No Label

Accenten heeft het speeltuinhonk aan beide zijden. Het dak opent zicht naar het terras waaraan de grote ontmoetingsruimte ligt. Aan de andere zijde is de beheerder gesitueerd, zodat deze toezicht heeft op beiden speeltuinen De hoekverdraaiing in het volume verbetert dit toezicht en maakt het gebouw verrassend ruimtelijk.

 

Het speeltuinhonk is ook fysiek de poort tussen beide delen. De entreehal heeft de functie van entree van de speeltuin. Aan deze hal liggen alle functies: de toiletten, het kantoor en de ontmoetingsruimte. Door openslaande deuren kan de hal bij de ontmoetingsruimte worden getrokken.

 

Een overzichtelijk en stoer gebouw voor de kinderen van Vleuterweide!

 

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Moerasvaren 28
  • Plaats Vleuten
  • Projecttitel Speeltuinhonk Vleuten door No Label
  • Projectarchitect(en) Annemiek Braspenning Rob Janssen Bouwmeester
  • Aannemer Bouwbedrijf NAP
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 150
  • Programma speeltuinhonk, ontmoetingsruimte met keuken, beheerder, toiletten
  • Aanvang bouw 14-11-2011
  • Oplevering 01-08-2010
  • Opdrachtgever Gemeente Utrecht Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Afdeling Sport
  • Ontwerpbureau No Label architectuur stedenbouw interieur
Reageer op dit artikel