Project

Sint Janslyceum _x0027_s-Hertogenbosch

Geen categorie

RIENKS Architecten:

Door de groei van het Sint Janslyceum te ‘s-Hertogenbosch was het noodzakelijk de bestaande pauzefaciliteit voor leerlingen uit te breiden. De oplossing hiervoor is gevonden door in de bestaande patio een uitbreiding te realiseren die twee bestaande kantines met elkaar verbind.

Sint Janslyceum _x0027_s-Hertogenbosch

Het Sint Janslyceum is een Rijksmonument gebouwd in de stijl van de Bossche School. Deze stijl wordt gekenmerkt door soberheid, eenduidig materiaalgebruik en de toepassing van specifieke maatverhoudingen. Deze maatverhoudingen komen terug in de gevels, de details en de plattegrond van het Sint Janslyceum. Om deze maatverhoudingen in de monumentale patio in hun oorspronkelijke vorm beleefbaar te houden is ervoor gekozen de uitbreiding overwegend in glas uit te voeren en het volume van de uitbreiding laag te houden door een groot gedeelte van de nieuwbouw verdiept aan te leggen. De aansluiting van de uitbreiding op de bestaande gevels is zowel in het horizontale als in het verticale vlak uitgevoerd in glas. Ook is een gedeelte van de constructie met glasvinnen uitgevoerd ten einde de mate van transparantie zo groot mogelijk te houden. Het dak van verzonken gedeelte is begroeid met groen, om het zicht van bovenaf te laten aansluiten bij het groene karakter van de patio. 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Sweelinckplein 1
  • Plaats 's-Hertogenbosch
  • Projecttitel Sint Janslyceum _x0027_s-Hertogenbosch
  • Projectarchitect(en) Marcel Snellenberg
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 25-10-2016
  • Opdrachtgever Gemeente 's-Hertogenbosch
  • Ontwerpbureau RIENKS Architecten
Reageer op dit artikel