Project

Servicewinkel RET in Rotterdam

Geen categorie

De winkelruimte is eenvoudig en helder van opzet. Het minimalistische interieur van Fokkema & Partners Architecten bestaat uit een compositie van balievolumes, gietvloer, wanden met geïntegreerde informatiedragers en vrijstaande meubelopstellingen. De signing op het plafond is een in het oog springend detail, dat refereert aan het Rotterdamse metronet.

Servicewinkel RET in Rotterdam

 

De RET is het openbaarvervoerbedrijf van Rotterdam en omgeving. Het is een dynamische onderneming en weerspiegelt het karakter van de stad: nuchter, klantgericht, industrieel en zakelijk. De RET servicewinkel bedient circa 50 bezoekers per uur, maar zal in de toekomst minder frequent worden bezocht, omdat reizigers steeds vaker gebruik maken van de diensten via internet of via de self service-automaten op de stations.

De winkel is gevestigd in een kantoorpand, dat eind dit jaar zal worden opgeleverd, en is ontworpen door Claus en Kaan Architecten. Fokkema & Partners Architecten hielden de materialisatie en kleurstelling van het interieur zijn bewust robuust en sober, om zo aan te sluiten aan bij het exterieur.

Lees het volledige artikel in de Architect interieur van september 2011. 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Laan op Zuid 2
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Servicewinkel RET in Rotterdam
  • Projectarchitect(en) Marieke van Schaaijk, Estelle Batist, Anne de Bruijn, Bram van Hooren
  • Adviseur installaties Roos & Doorn, Den Haag
  • Aannemer Vega Projects, De Meern
  • Interieurarchitect Fokkema & Partners Architecten
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 200 m2 (inclusief backoffice)
  • Voorlopig ontwerp 01-06-2010
  • Definitief ontwerp 01-08-2010
  • Aanvang bouw 25-08-2011
  • Oplevering 01-10-2010
  • Bouwsom exclusief installaties (€) € 300.000,-
  • Opdrachtgever Vega Projects, De Meern
  • Ontwerpbureau Fokkema & Partners Architecten
Reageer op dit artikel