Project

seniorenappartementen Eisenhoeve

Geen categorie

In de Maastrichtse wijk Amby heeeft Verheij Architecten 20senioren-huurappartementen met halfverdiepte parkeergarage gerealiseerd. De bouwlocatie, ontstaan na sloop van twee woningen, ligt op een karakteristiek punt in dit gebied aan een smalle groenzone met voetgangerspad.
Ondanks dat dit appartementengebouw in een straatwand met alleen grondgebonden woningen een wat grotere bouwmassa betekent, is de opgave gebruikt om de plek stedenbouwkundig te versterken.

seniorenappartementen Eisenhoeve

Gekozen is om de benadering van het gebouw vanaf het voetpad te laten plaatsvinden. Zodoende is de hoofdentree aan de lange zijde van het gebouw gesitueerd. Het gebouw bestaat uit een volume, waarvan twee onderdelen min of meer in elkaar grijpen. De kop van drie bouwlagen, gericht op een tegenover gelegen groengebied, is verlengd als setback-verdieping op het langgerekte volume van twee lagen. Door de noord-zuid ligging van het blok heeft het grootste gedeelte van de appartementen een op het oosten georiënteerde woonkamer en hoofdslaapkamer. De appartementen op de begane grond en eerste verdieping van het lange gedeelte hebben, om zoveel mogelijk zonlicht te krijgen, over de volledige breedte balkons/loggia’s met grote glaspuien t.p.v. de woonkamers. Het prefab beton van balkons, eindschotten en bovenrand vormt een strakke kadering en vormt zo de hoofdkarakteristiek van het gebouw.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Eisenhoeve 10 t/m 22
  • Plaats Maastricht
  • Projecttitel seniorenappartementen Eisenhoeve
  • Projectarchitect(en) ir. H.F.M.J. Verheij
  • Adviseur akoestiek Koumans & Partners
  • Aannemer BAM Woningbouw bv
  • Bouwmanagement Castermans Engineers
  • Toeleveranciers false
  • Programma 20 seniorenappartementen
  • Aanvang bouw 10-12-2013
  • Oplevering 25-03-2009
  • Opdrachtgever Woningstichting Maasvallei, Maastricht
  • Ontwerpbureau Verheij Architecten, Maastricht
Reageer op dit artikel