Project

Rond bedrijfspand van Niverplast met BREEAM****

Geen categorie

Het ontwerp van het bedrijfspand Niverplast te Nijverdal is een bijzonder ontwerp, waarbij direct de ronde vormgeving in het oog springt. Het ontwerp van 100m doorsnede is voorzien van een Eftelingachtige entree, maar ook het boven het hoofdvolume uitstekende kantoor is een blikvanger. De kantooromgevingen bevinden zich in het midden van het ronde volume wat zeer kenmerkend is.

Rond bedrijfspand van Niverplast met BREEAM****

Goede detaillering met 15 jaar garantie
De gehele buitengevel is bekleed met WaxedWood Siberisch lariks. Foreco was verantwoordelijk voor de levering en montage van het hout voor de gevel en het plafond. Het hout was op eigen locatie geproduceerd waarna het zusterbedrijf Foreco Houtconstructies het hout heeft gemonteerd. Door een goede voorbereiding waarbij veel aandacht is besteed aan het optimaliseren van de keuze hout, maatvoering, kwaliteit en montagedetails is de uitvoering uitermate goed verlopen. Door de hoge montage kwaliteit, kan Foreco een onderhoudsvrije garantie bieden van vijftien jaar op de houten geveldelen.

Inspiratie door kleurtransformatie

Inspiratie voor de keuze van deze gevel hebben de opdrachtgevers en bouwbedrijf Nieuwenhuis gehaald uit reeds gerealiseerde projecten. Deze laten zien hoe het hout zich in de loop van de jaren gedraagt en de kleurverandering die WaxedWood ondergaat door weersinvloeden; van groenbruin naar warmbruin waarna het uiteindelijk vergrijsd.

BREEAM****

Voor de nieuwbouw was het belangrijk om duurzaam te bouwen. Het gebouw heeft een BREEAM **** certificaat, waarmee men kan laten zien dat een gebouw functioneel, economisch haalbaar én duurzaam kan zijn. De houten gevelbekleding van Foreco heeft bij diverse categorieën waarop beoordeeld was een positieve bijdrage kunnen leveren.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Baruch Spinozastraat 2
  • Plaats Nijverdal
  • Projecttitel Rond bedrijfspand van Niverplast met BREEAM_x002a__x002a__x002a__x002a_
  • Toeleveranciers true
  • Aanvang bouw 12-10-2016
  • Oplevering 30-09-2016
  • Opdrachtgever Niverplast
  • Ontwerpbureau Bouwbedrijf Nieuwenhuis
Reageer op dit artikel