Project

Revalidatiecentrum in Israël

Geen categorie

Het nieuwe revalidatiecentrum Beit-Holochem is gebouwd waar de Israëlische stad Be’er Sheva eindigt en de woestijn begint. De woestijnzon en het dorre landschap dienden voor Kimmel-Eshkolot Architects als bron voor een compositie van ruimten gegroepeerd volgens een op rotsen geïnspireerd ontwerp.

Revalidatiecentrum in Israël

 

 

De ‘rotsen’ bevatten ruimten voor intieme en rustige functies. De ruimtes daartussen zijn bedoeld voor samenkomsten en zorgen voor circulatie in het gebouw.

 

Fotograaf Amit Giron

De groepering van deze ‘rotsen’, in combinatie met het dunne horizontale dak dat tussen hen zweeft, schept een uitnodigende en beschermde binnenplaats.
Het felle licht van de woestijnzon weerkaatst van op de kleine oneffenheden van de ‘rots’ en creëert daarmee een constant veranderend uiterlijk voor het nieuwe thuis voor IDF-veteranen.

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Be'er Sheva
  • Projecttitel Revalidatiecentrum in Israël
  • Projectarchitect(en) Shachaf Zait
  • Aannemer Minrav Engineering
  • Bouwmanagement Ramon Engineers
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 18,000 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 6,000 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2008
  • Definitief ontwerp 18-04-2011
  • Aanvang bouw 22-04-2011
  • Oplevering 18-04-2011
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 14,000,000 Euro
  • Opdrachtgever INZ foundation
  • Ontwerpbureau Kimmel-Eshkolot Architects
Reageer op dit artikel