Project

Restaurant/bar HOLY SMOKE in Rotterdam door Studio Modijefsky

Geen categorie

Als onderdeel van de revitalisatie van het Tiendplein, werd studio Modijefsky uitgenodigd om een ontwerp te maken voor het interieur van Holy Smoke: een nieuw bar & restaurant in een historisch pand op de kop van het plein. In het verleden was het pand verdeeld in 2 winkels waaronder een sigarenwinkel. Als onderdeel van de recente renovatie zijn deze ruimtes samengevoegd tot 1 licht interieur.

Restaurant/bar HOLY SMOKE in Rotterdam door Studio Modijefsky

Met de ramen aan alle drie de zijdes van het gebouw, biedt het gebouw grootse visuele verbinding met het plein aan de ene zijde en de straat aan de andere zijde. Studio Modijefsky heeft deze kwaliteit gebruikt om het interieur te versterken; de openheid van het gebouw wordt weerspiegeld binnen. De ruimte heeft een oriëntatie richting de straat en het plein, de centraal gepositioneerde bar benadrukt en verstrekt deze ruimtelijkheid. Rondom de bar vormt zich de rest van de ruimte, bestaande uit een open ruimte op de begane grond, een souterrain en een entresol.

Vormentaal van cirkels en lijnen

Uit een analyse van het gebouw, zoals de ronde raampartijen, is een vormentaal ontstaan van cirkels en lijnen waarmee de identiteit van het nieuwe restaurant wordt gecreëerd. De lijnen en cirkels zijn overal in het interieur terug te vinden.

Belgisch hardsteen

Het Belgische hardsteen dat in de toegepast is in de bestaande gevel van het gebouw wordt doorgetrokken naar het interieur. Een strook loopt vanuit de entreedeuren in een diagonale lijn naar de bar, waar deze in verschillende vormen de bar bekleedt.

Sigarenwwinkel

Andere interieurelementen, zoals de lambrisering op de wanden en de custom ontworpen en uitgevoerde buislampen geïntegreerd in deze wandbekleding, refereren naar de geschiedenis van het pand; de sigarenwinkel.

Bekroonde bar

Het meest karakteristieke element van het interieur is de bar, met een kroon van verlichting erboven. Cilindervormige buizen verlichten het glazenrek, daarnaast lichten bollen ingeklemd tussen twee staalplaten de voorkant van de bar en de koffiehoek aan. Ook deze licht objecten zijn een verwijzing naar de grafische vormentaal van het interieur.

Visuele identiteit

Het menu, de website, het logo en de identiteit van Holy Smoke zijn ontworpen door Studio Modijefsky. Dezelfde geometrische vormen welke de ruimte definiëren, zijn doorgezet in de grafische uitingen van de bar.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Tiendplein
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Restaurant/bar HOLY SMOKE in Rotterdam door Studio Modijefsky
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 240 m2
  • Aanvang bouw 18-01-2016
  • Oplevering 01-09-2015
  • Opdrachtgever Ron Sterk & Cornel Wink
  • Ontwerpbureau Studio Modijefsky
Reageer op dit artikel