Project

Restaurant Maxime in Delft door Bureau Kroner

Geen categorie

De nieuwe vestiging van restaurant Maxime in Delft heeft een bijzondere relatie met de stad. De gevels en het dak zijn bekleed met lamellen van naturel geolied purperhart die de relatie tussen interieur en omgeving door een subtiel filter halen. Overdag trekt de bijzondere detaillering de aandacht, terwijl het volume ’s avonds een bijzonder licht verspreidt.

Restaurant Maxime in Delft door Bureau Kroner

Oorspronkelijk won Bureau Kroner de prijsvraag van de gemeente met een ontwerp voor een wijnbar. Toen de plannen in de definitieve ontwerpfase waren, haakte de ontwikkelaar af, en in zijn kielzog ook de beoogde exploitant van de wijnbar. Er werd een nieuwe ontwikkelaar/aannemer gevonden die het prijsvraagplan wilde uitvoeren. Na een korte zoektocht werd Maxime aangetrokken als nieuwe uitbater.

Het veranderde programma vroeg om een lichte wijziging van de plannen, maar de hoofdopzet bleef overeind: een glazen kas met een archetypische vorm is aan het uiteinde van de rij woningen geplaatst, waar enkele zicht- en verkeersassen vanuit de binnenstad en de Zuidpoort elkaar kruisen.

Lees het volledige artikel in de Architect van maart 2010. 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Achterom 165
  • Plaats Delft
  • Projecttitel Restaurant Maxime in Delft door Bureau Kroner
  • Projectarchitect(en) Mark Graafland, Patrick Willemsen, Solita Stucken
  • Adviseur installaties Vink - Van der Meer Electro, Roelofarendsveen
  • Aannemer Bakels en Ouwerkerk Bouw, Den Haag
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 120 m2 gbo / 178 m2 bvo
  • Voorlopig ontwerp 01-09-2004
  • Definitief ontwerp 01-05-2009
  • Aanvang bouw 11-02-2010
  • Oplevering 01-10-2009
  • Opdrachtgever W. Meyer Beheer, Leiden
  • Ontwerpbureau Bureau Kroner, Den Haag
Reageer op dit artikel