Project

Restaurant Bolenius in Amsterdam

Geen categorie

De locatie speelde een belangrijke rol in het interieurontwerp van dit restaurant. Eigenaars Luc Kusters en Xavier Giesen vestigden Bolenius op de begane grond van de 29 etages tellende woontoren Symphony. Zij vroegen de ontwerpers Ruben Sannen en Joep Jacobs om een tijdloos interieur te realiseren dat in de dynamische Zuidas op zijn plaats is.

Restaurant Bolenius in Amsterdam

Het restaurant is een belangrijke toevoeging aan de plint van de Symphony, die is ontworpen door Pi de Bruijn. De karakteristieke toren staat middenin een werkgebied, waardoor het ritme van het bedrijfsleven het straatbeeld bepaalt. De komst van het restaurant in de woonvoorziening is een voorbode van de transformatie van de Zuidas tot een bruisende stadskern met tal van voorzieningen.

Tijdloos ontwerp

De uitstraling van het restaurant moet in deze dynamische omgeving passen. Ruben Sannen en Joep Jacobs bedachten een concept waarin licht en transparantie de hoofdrol spelen. Het thema licht komt terug in zowel het materiaalgebruik als in het meubilair: in de grote doeken die door de ruimte zijn gespannen en in de indeling, met een open keuken. Op enkele plekken zijn de doeken tot de vloer toe afgespannen, waardoor er afscheidingen ontstaan.

Meubels op maat

Joep Jacobs en Ruben Sannen studeerden beide in 2008 af aan de Academie voor Kunst en Vormgeving st. Joost in Breda. In het najaar van 2010 presenteerden zij hun eerste meubellijn. Door een frisse blik en een stevige ontwerpfilosofie heeft het duo een eigentijdse beeldtaal weten te ontwikkelen.

Voor Bolenius maakten zij een speciale serie meubels: ronde en ovale tafels die vrij in de ruimte staan. Hierdoor krijgt het interieur een organische uitstraling. De Boleniustafel is tevens het eerste seriematige product van het duo en is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres George Gershwinlaan 30
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Restaurant Bolenius in Amsterdam
  • Interieurarchitect Ruben Sannen en Joep Jacobs
  • Voorlopig ontwerp 01-11-2010
  • Definitief ontwerp 01-12-2010
  • Aanvang bouw 17-08-2011
  • Oplevering 01-07-2011
  • Ontwerpbureau Ruben Sannens en Joep Jacobs
Reageer op dit artikel