Project

Renovatie woning Gentbrugge

Geen categorie

Een vervallen leegstaande gekraakte woning wordt herbestemd en grondig gerenoveerd.

Renovatie woning Gentbrugge

De opdrachtgever gaf een gekraakt pand en verwilderd, licht verontreinigd terrein een nieuwe bestemming door er zijn woning en beroepsactiviteiten te organiseren.

De achterbouw van de rijwoning verkeerde in slechte staat en werd vervangen door een nieuw balkvormig woonvolume. Een ondergrondse berging maakt het mogelijk het gelijkvloers als één doorlopende woon-, kook-, en eetruimte in te richten. Enkele meubels en de gewijzigde doorlopende trap structureren de indeling van dit woonvolume. Een weloverwogen compositie van houten ramen en daklichten voorziet de woning van licht, zon en uitzicht. Zo worden verschillende woonplekken gevormd.

De verdiepingen huisvesten de meer gesloten functies. De tuin wordt maximaal begroend (verharding in versterkt gras) en vormt een centrale kijkruimte binnen de omringende huizenblokken. Het dak van het nieuwe woongedeelte is een groendak.

Regenwaterrecuperatie, buffertank, degelijke isolatie(vb 26cm in dak) rondom van bestaande en nieuwe woning, zuinige vloerverwarming, ventilatiesysteem C+ , regenwater op noodwendige verharding bezinkt.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Gentbrugge
  • Projecttitel Renovatie woning Gentbrugge
  • Projectarchitect(en) Tom Vanhee
  • Toeleveranciers false
  • Programma Een vervallen leegstaande gekraakte woning wordt herbestemd en grondig gerenoveerd
  • Voorlopig ontwerp 04-09-2013
  • Definitief ontwerp 04-09-2013
  • Aanvang bouw 04-09-2013
  • Oplevering 01-10-2012
  • Opdrachtgever Renovatie van bestaande woning tot een eengzinswoning
  • Ontwerpbureau Atelier Tom Vanhee
Reageer op dit artikel