Project

Renovatie appartement historisch pand Amsterdam

Geen categorie

In een voormalig ziekenhuis in Amsterdam transformeerde Studio Minten een gedateerd appartement om tot een moderne en lichte woning. Kenmerkend van het pand zijn de hoge, gewelfde plafonds. Door slim gebruik te maken van de mogelijkheden die die hoogte bood, kon ondanks het beperkte budget toch aan alle wensen van de bewoners worden voldaan.

Renovatie appartement historisch pand Amsterdam

Het appartement van circa 110m2 huisvest een gezin met twee jonge kinderen. De open verbindingen tussen de verschillende ruimten en drie trappen zorgden voor een rommelige indruk en weinig privacy. Ondanks de beperkte ruimte wilden de bewoners in de nieuwe situatie toch graag drie slaapkamers, een extra badkamer, twee werkplekken en extra bergruimte.

 

Architectonische volumes

Het appartement is volledig casco gestript. Vervolgens is vanuit die situatie de ruimte opnieuw ingedeeld waardoor er een ruime en lichte woning is ontstaan. Vanuit de entree loop je tussen twee bergkasten door naar de woonkamer met open keuken. Het 4,5 meter hoge gewelfde plafond komt hier goed tot zijn recht. Architectonische volumes grijpen hier in elkaar zodat een mooie compositie ontstaat.

 

Loungeplek

De lange maatwerkbank met kastruimte zorgt voor een fijne loungeplek. Op de begane grond bevinden zich ook een slaapkamer, een werkkamer en een badkamer.

  

Doorgetrokken

De trap in de woonkamer leidt naar een tweede werkplek boven de keuken. De kinderverdieping telt twee slaapkamers en een aparte badkamer. De koven voor de ramen op de kinderslaapkamers zijn van wand tot wand doorgetrokken zodat ook hier een loungeplek ontstaat.

Materialen, kleuren, verlichting en zichtlijnen zijn zo op elkaar afgestemd dat het geheel in balans is.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Renovatie appartement historisch pand Amsterdam
  • Projectarchitect(en) Jacqueline Minten
  • Bouwmanagement Pieters bouwtechniek Amsterdam
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 04-09-2015
  • Definitief ontwerp 04-09-2015
  • Aanvang bouw 13-01-2016
  • Oplevering 15-07-2015
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau Studio Minten
Reageer op dit artikel