Project

Renovatie 132 woningen Zonderwijk

Geen categorie

Bij de renovatie van 132 woningen in Zonderwijk heeft KdV architectuur eerst een onderzoek uitgevoerd onder de buurtbewoners. Daarbij bleek dat de no-nonsens architectuur werd gewaardeerd. De technische kwaliteit van de woningen diende echter naar een hoger niveau te worden gebracht.

Renovatie 132 woningen Zonderwijk

 

Bij alle woningen is groot onderhoud uitgevoerd aan de buitenschil. De kozijnen en de daken zijn vervangen, de schil is na-geïsoleerd.

Baksteen geveldelen gewaardeerd

De bestaande baksteen geveldelen van de woningen werden door de buurtbewoners gezien als een waardevol en te handhaven aspect. Daarom is bij het aanpakken van de buitenschil rekening gehouden met bestaande gevelopeningen in de hoogte en de breedte. De bestaande sfeer van open en gesloten, is gehandhaafd en met kleine accentverschuivingen aangepast. De borstwering van de puien is in maatvoering hetzelfde gebleven, maar er is een warmere kleur gekozen. De voordeuren zijn vervangen, waarbij de bewoners het type voordeur mochten kiezen. Per blok is er een kleur van de voordeur vastgelegd. Op deze wijze ontstaat er variatie en individualiteit op woningniveau.

 

Uitbreiding optioneel

Optioneel was de mogelijkheid om de woning op te waarderen door bijvoorbeeld uitbreiding van de woonkamer met een erker, uitbreiding van de keukeninrichting, of het uitbreiden of verplaatsen van de badkamer.

Door terughoudendheid te combineren met een afgewogen vormgeving heeft KdV architectuur een visuele rust willen waarborgen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Zonderwijk
  • Plaats Veldhoven
  • Projecttitel Renovatie 132 woningen Zonderwijk
  • Projectarchitect(en) Wouter van Wijnen, Caroline Koot
  • Aannemer Groen, Bouw en Onderhoud, Veldhoven
  • Bouwmanagement Adviesbureau van de Laar, Eindhoven
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 01-12-2009
  • Definitief ontwerp 01-05-2010
  • Aanvang bouw 21-10-2011
  • Oplevering 01-09-2011
  • Opdrachtgever Woningstichting Aert Swaens Veldhoven
  • Ontwerpbureau KdV architectuur
Reageer op dit artikel