Project

Rabobank West-Brabant Noord

Geen categorie

De Architektenkombinatie Bos Hofman heeft voor de Rabobank een kantoor ontworpen aan de Bredase weg. Het gebouw kenmerkt zich door een combinatie van metselwerk en met glas beklede gevelvlakken.
Het interieur voor het nieuwe werken kenmerkt zich door een open, heldere en flexibele structuur, waarbij werknemers vrij kunnen gaan en staan.

Rabobank West-Brabant Noord

Aan de hoofdontsluitingsweg van Etten-Leur komt een ensemble van twee kantoorgebouwen. Twee bakstenen hoofdvolumes met een parkeerterrein daartussen, begrensd door verbindende muurtjes. Het L-vormig gebouw rechts, is ontworpen voor Rabobank West Brabant Noord en kenmerkt zich door een combinatie van metselwerk en met glas beklede gevelvlakken. Het volume wordt daarmee verfijnd. Als verwijzing naar zijn geschiedenis in Etten is een deel van ‘de Sterrennacht’ van Van Gogh als zeefdruk aangebracht op de glaspanelen. Op de hoek aan de hoofdweg is binnen het strak gedetailleerde volume een ruimtelijke entree gevormd. Bij binnenkomst wordt het interieur over twee lagen getoond. Aan de achterzijde ligt een zonnig terras.

Interieur

Een interieur voor het nieuwe werken kenmerkt zich door een open, heldere en flexibele structuur, waarbij werknemers vrij kunnen gaan en staan. Door het enorme aanbod en de diversiteit aan werk-, vergader- en ontspanningslocaties is iedere werknemer vrij om de plek te kiezen die het meest inspirerend werkt bij de taak die verricht moet worden. Het plan zit vol kleurrijke ‘pleinen’, zitjes, workbenches, stiltewerkplekken, statafels en vergaderhoeken. Op de bovenste 2 verdiepingen zijn voor 70% van alle werknemers bureau’s geplaatst waarbij per afdeling flexibel gewerkt kan worden in de open kantoorvleugels. Voor meer afgesloten werkzaamheden kan in de middenzone, tussen de met folie beplakte glazen schuifwanden, een plek gekozen worden aan een workbench, stiltewerkplek of zitje.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Bredase weg 170
  • Plaats Etten-Leur
  • Projecttitel Rabobank West-Brabant Noord
  • Projectarchitect(en) Dennis Hofman
  • Adviseur installaties Wolf + Dikken
  • Aannemer Wessels Zeist
  • Interieurarchitect Architektenkombinatie Bos Hofman
  • Landschapsarchitect Architektenkombinatie Bos Hofman
  • Bouwmanagement Pieters Bouwtechniek
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 3950 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 3550 m2
  • Programma Kantoor / Interieur
  • Voorlopig ontwerp 09-10-2012
  • Definitief ontwerp 09-10-2012
  • Aanvang bouw 11-10-2012
  • Oplevering 04-07-2011
  • Opdrachtgever Eigen Steen Ontwikkeling
  • Ontwerpbureau Architektenkombinatie Bos Hofman
Reageer op dit artikel