Project

Provinciehuis Zeeland door M+R interior architecture

Geen categorie

Ontwerp van een ontmoetingsruimte als inleiding tot implementatie van het nieuwe werken voor de Provincie Zeeland. In het uit de twaalfde eeuw daterende Provinciehuis in Middelburg heeft M+R een ontmoetingsruimte met aangrenzende binnentuin ontworpen. De ruimten dienen als ontmoetingsplek in het gebouw.

Provinciehuis Zeeland door M+R interior architecture

De ontmoetingsruimte is een pleisterplaats centraal gelegen in de Abdij waar de medewerkers van de Provincie Zeeland elkaar kunnen ontmoeten. Binnen de monumentale structuur van het gebouw zijn door M+R grote openingen aangebracht zodat de ontmoetingsruimte makkelijk toegankelijk is.

M+R Provinciehuis Zeeland, ontmoetingsruimte

M+R Provinciehuis Zeeland, ontmoetingsruimte

De openingen zijn geconcipieerd uit een lijnenspel van verbindingen geïnspireerd op de stedebouwkundige vernieuwingsplannen van Avenue des Champs-Élysées in Parijs door Georges-Eugène Haussmannen als metafoor een paalhoofd met haar indrogingsscheuren: een centrum met verbindingslijnen.

De verbindingslijnen hebben de ruimten en haar gebruik gedefinieerd, de binnen de lijnen ontstane eilanden zijn vormgegeven als verschillende ontmoetings- of overlegplekken. De kleurstelling van de ruimte is gerelateerd aan het kleuren pallet van de Provincie Zeeland, het materiaalgebruik, folklore is vertaald naar eigentijdse toepassingen. Het lijnenspel loopt door in de binnentuin waar houten vlonders zijn gesitueerd, deze leggen een natuurlijke relatie naar de entree en omliggende functies.

Ontwerp en realisatie

  • Adres De Abdij 6
  • Plaats Middelburg
  • Projecttitel Provinciehuis Zeeland
  • Projectarchitect(en) Hans Marechal
  • Toeleveranciers false
  • Programma Implementatie van het nieuwe werken
  • Voorlopig ontwerp 01-03-2015
  • Definitief ontwerp 01-03-2015
  • Aanvang bouw 28-08-2015
  • Oplevering 01-03-2015
  • Opdrachtgever Provincie Zeeland
  • Ontwerpbureau M+R interior architecture
Reageer op dit artikel