Project

Project van de Dag: Polikliniek het Dok in Rotterdam door Kraaijvanger

Geen categorie

Meer overzicht en duidelijkheid moest er komen in het bestaande, verouderde pand van Het Dok, een forensisch psychiatrische polikliniek in Rotterdam. Dit om de veiligheid voor client en medewerker te vergroten. Het resultaat is een licht, modern en vriendelijk interieur waar open en gesloten werkplekken elkaar afwisselen. Bijzonder is dat de werkplekken zijn losgekoppeld van de spreekkamers.

Project van de Dag: Polikliniek het Dok in Rotterdam door Kraaijvanger

Het Dok koos voor Het Nieuwe Werken waarbij niemand meer een eigen werkplek heeft, maar rekeninghoudend met het proces van de cliënt was tevens behoefte aan gesloten ruimtes. De open vloervelden zijn daarom opgedeeld met gesloten ruimtes. Daarnaast hebben cliënten eigen werkplekken in werknissen die voorzien in privacy en geborgenheid.

De polikliniek is niet overal vrij toegankelijk. De balie en de administratie vragen om een beveiligde omgeving, maar ze pasten niet beide op de begane grond. Dit is opgelost door in de bestaande vide een dubbel trappenhuis te maken.

Tot midden in het gebouw valt daglicht. Natuurlijk licht bevordert het overzicht, werkt rustgevend en versterkt daarmee de veiligheid in het gebouw. Daarom zijn tevens alle gangwanden van glas voorzien van een privacyfolie. Het folie verschilt per verdieping en symboliseert daarmee de weg van de geslaagde behandeling.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Diergaardesingel 69-73
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Project van de Dag: Polikliniek het Dok in Rotterdam door Kraaijvanger
  • Projectarchitect(en) Annemiek Bleumink
  • Toeleveranciers true
  • Programma Polikliniek
  • Voorlopig ontwerp 30-08-2014
  • Definitief ontwerp 30-08-2014
  • Aanvang bouw 29-01-2015
  • Oplevering 01-06-2014
  • Opdrachtgever Forensisch psychiatrisch centrum de Kijvelanden
  • Ontwerpbureau Kraaijvanger
Reageer op dit artikel