Project

Project van de Dag: Avedon door JoustraReid Architecten

Geen categorie

Avedon is een onafhankelijke investeringsmaatschappij met vestigingen in Den Haag en Düsseldorf. De organisatie biedt ondersteuning bij het waarmaken en verder vergroten van het internationale groeipotentieel van ondernemingen. De leidraad is groei. Aan JoustraReid Architecten is gevraagd om voor de nieuwe vestiging in Amsterdam een nieuw interieurconcept te ontwerpen.

Project van de Dag: Avedon door JoustraReid Architecten

De werkplek moet dezelfde sfeer uitademen als het ondernemende karakter van de organisatie. Binnen het kantoor moet er op verschillende wijzen kunnen worden gewerkt. Enerzijds in alle rust in een lichte werkplek. Anderzijds moeten de investment teams gezamenlijk kunnen overleggen in meer of mindere formele context. Naast vergaderkamers kan er worden overlegd in de huiskamer zone, bij een bar/coffee corner, in een loungehoek of in de lunchroom. Formele grote bijeenkomsten vinden op de begane grond plaats in de centrale vergaderfaciliteiten van het gebouw.
De glazen wanden voorzien de midden-corridor van licht. De glaswanden bieden weinig privacy, maar door middel van prints wordt de mate van doorzicht worden afgestemd op het gebruik.

 

In zijn boek ‘Liber Abaci‘ presenteerde Leonardo van Pisa (ook wel Fibonacci genoemd) in de dertiende eeuw een bijzondere reeks cijfers 0,1,1,2,3,5,8…. De reeks is de basis van de gulden snede en vaak de basisordening in de natuur. Dit patroon is gekozen als synoniem van de bedrijfsvisie van efficiënte groei en is vertaald in een grafisch patroon dat inmiddels ook is overgenomen als logo voor het bedrijf.

Het kantoor is duurzaam gebouwd. De wanden kunnen worden hergebruikt en met verticale tuinen kan een levend ecosysteem worden teruggeplaatst. De bladeren, wortels en andere micro-organismen maken de lucht schoner. Vervuilende deeltjes worden langzaam afgebroken tot plantenvoeding.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Apollolaan 153
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Project van de Dag: Avedon door JoustraReid Architecten
  • Projectarchitect(en) Nynke Joustra
  • Toeleveranciers false
  • Programma Kantoorinrichting
  • Aanvang bouw 12-02-2015
  • Oplevering 01-06-2014
  • Opdrachtgever Avedon Capital Investment
Reageer op dit artikel